Jämför mobilabonnemang

Hitta ett mobilabonnemang som passar dina samtals- och surfvanor

Börja här
Data

2

-
+
Fler val
Sök
Filtrera
Sortera

0 mobilabonnemang hittades

Senast kontrollerad idag 2019-07-21
Sortera på
Sortera på
Abonnemang Surf Bindning Samtal SMS/MMS Kostnad
4 GB data 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 49 kr/mån
99 kr/mån
Mer info
5 GB data 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 145 kr/mån Mer info
8 GB data 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 79 kr/mån
149 kr/mån
Mer info
6 GB data 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 80 kr/mån
160 kr/mån
Mer info
4 GB data 0 mån bindning 100 samtal 1000 SMS/MMS 169 kr/mån Mer info
10 GB data 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 195 kr/mån Mer info
3 GB data 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 199 kr/mån Mer info
5 GB data 12 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 199 kr/mån Mer info
15 GB data 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 105 kr/mån
210 kr/mån
Mer info
3 GB data 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 219 kr/mån Mer info
20 GB data 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 245 kr/mån Mer info
5 GB data 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 249 kr/mån Mer info
8 GB data 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 249 kr/mån Mer info
25 GB data 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 124 kr/mån
249 kr/mån
Mer info
8 GB data 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 269 kr/mån Mer info
8 GB data 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 269 kr/mån Mer info
40 GB data 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 295 kr/mån Mer info
15 GB data 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 299 kr/mån Mer info
50 GB data 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 149 kr/mån
299 kr/mån
Mer info
15 GB data 12 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 299 kr/mån Mer info
50 GB data 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 160 kr/mån
320 kr/mån
Mer info
15 GB data 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 329 kr/mån Mer info
100 GB data 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 174 kr/mån
349 kr/mån
Mer info
30 GB data 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 349 kr/mån Mer info
15 GB data 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 349 kr/mån Mer info
30 GB data 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 369 kr/mån Mer info
30 GB data 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 379 kr/mån Mer info
50 GB data 12 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 399 kr/mån Mer info
50 GB data 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 449 kr/mån Mer info
70 GB data 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 449 kr/mån Mer info
Fri 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 499 kr/mån Mer info
Fri 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 499 kr/mån Mer info
Fri 12 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 549 kr/mån Mer info
Fri 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 569 kr/mån Mer info
Visa fler abonnemang (23 st)

Vad är viktigt att tänka på när man jämför mobilabonnemang?

Det är flera faktorer som påverkar hur bra ett mobilabonnemang är och därför mycket du ska titta på när du jämför alternativen för att hitta det bästa mobilabonnemanget för dig. I dag är det främst surfmängden som skiljer sig åt mellan olika mobilabonnemang, och därför är just surfen en viktig faktor att tänka på.

I vissa fall kan det också vara intressant att titta på:

  • hur många samtal som ingår
  • hur många sms som ingår
  • hur många mms som ingår.

Du behöver även ta reda på om operatören du är intresserad av faktiskt kan erbjuda bra täckning där du planerar att använda ditt mobilabonnemang. Att operatören har bra täckning över i stort sett hela Sverige spelar ingen roll om täckningen är dålig just där du bor.

Om du inte är den tekniska typen eller bara känner att du vill kunna få hjälp när du behöver det är det även viktigt att du väljer en operatör med bra kundtjänst. Det är många gånger milsvid skillnad mellan operatörernas kundtjänster.

Hur mycket surf behöver jag?

Man kan tänka att hur mycket surf man behöver beror på hur mycket man surfar. Men faktum är det inte är så enkelt. Det beror nämligen även på vad du gör på nätet. Det drar exempelvis mycket mer surf att streama filmer och videoklipp på nätet än vad det gör att besöka nyhetssajter och läsa nyhetsartiklar.

För att ta reda på vilken surfmängd som passar dig bör du börja med att ta reda på hur mycket surf du har i dagsläget och fundera på om den datamängden är lagom eller om du behöver mer eller mindre. Hur stor del av din datamängd som du förbrukar varje månad kan du se direkt i din telefon eller genom att kontakta din operatör.

Tips! Välj hellre lägre surfmängd och byt upp dig om du märker att den tar slut ofta.

Välj ett abonnemang med fri surf om du surfar mycket

Om du surfar riktigt mycket, det vill säga många timmar varje dag och streamar mycket film, bör du välja ett mobilabonnemang med fri surf. Ett mobilabonnemang med fri surf innebär att du kan surfa helt fritt utan att oroa dig för att din surfmängd ska ta slut. Ett sådant mobilabonnemang passar även dig som inte har något wifi utan där mobildatan är din enda källa till internet.

Tänk dock på att fri surf inte innebär obegränsad surf. Om du surfar onormalt mycket kan din surfmängd begränsas. Det krävs dock oftast att du kommer upp i nivåer över 100 GB i månaden, och det är väldigt svårt att göra det även om du försöker.

Vad innebär det att spara oanvänd surfmängd?

Att spara oanvänd surfmängd innebär att den surf du inte har använt under den gångna månaden förs över till nästa månad. Det kan i vissa fall vara bra, men det kan även vara ett tecken på att du har en för hög surfmängd.

Ett mobilabonnemang som låter dig spara oanvänd surf är bra om ditt mobilsurfande skiljer sig åt från månad till månad. Då kan du vissa månader spara surfen för att sedan använda den nästa månad. Den möjligheten är dock bara bra om du faktiskt gör dig av med den oanvända surfen.

Tips! Välj en mindre surfmängd om du inte gör dig av med den oanvända surfen. Annars betalar du för surf som du inte använder.

Finns det mobilabonnemang utan surf?

Det finns inte några operatörer som erbjuder mobilabonnemang utan surf. Det finns däremot mobilabonnemang med väldigt låg surfmängd som passar dig som bara vill ha tillgång till samtal och sms.

Om inte det känns tillräckligt bra kan du välja att skaffa ett kontantkort istället för mobilabonnemang. Det finns nämligen kontantkort utan surf.

Tänk på att inte välja ett mobilabonnemang med för mycket surf

Det är inte lätt att hitta rätt surfmängd på en gång. Ett tips är därför att välja en lägre surfmängd till att börja med och byta upp dig om du märker att den inte räcker. På så vis behöver du aldrig behöva betala pengar för surf du inte gör dig av med.

Tips! Comviq erbjuder något som kallas för Surfkollen. Du får möjlighet att teckna ett abonnemang med 40 GB i två månader för 95 kronor i månaden. När de två månaderna har passerat har Comviq analyserat din dataförbrukning och tagit fram det mobilabonnemang som passar dig bäst.

Det är dessutom inte speciellt svårt att byta till en högre surfmängd. Det går ofta att göra direkt på operatörens hemsida utan extra kostnad. Om du inte vet hur du ska göra kan du alltid kontakta operatörens kundtjänst och få hjälp.

Skulle du ha för hög surfmängd kan det däremot vara svårt att byta ned dig. Om du har bindningstid på ditt abonnemang måste du ofta låta den löpa ut för att kunna byta mobilabonnemang. Som tur är finns det många mobilabonnemang utan bindningstid.

Fundera över hur mycket du ringer och smsar varje månad

När du jämför mobilabonnemangen bör du även fundera över hur mycket du ringer, smsar och mmsar. Det kan nämligen påverka vilket mobilabonnemang som passar dig bäst.

De allra flesta mobilabonnemangen har idag fria samtal, sms och mms, men det finns ett fåtal abonnemang som inte har det. Dessa abonnemang innehåller vanligtvis 50 eller 100 fria samtal och mellan 100 till 1 000 fria sms.

Om du inte ringer mer än 100 samtal eller skickar 1 000 sms i månaden kan ett sådant mobilabonnemang vara något för dig. Dessa mobilabonnemang passar även mycket bra om du bara använder din mobiltelefon sporadiskt. Det är dock värt att vara uppmärksam på att det i regel inte medföljer särskilt mycket mobildata i dessa mobilabonnemang.

Hur tar jag reda på hur mycket jag ringer och smsar varje månad?

Du kan ta reda på hur mycket du ringer och smsar varje månad på flera sätt. Ett sätt är att själv räkna samtalen och smsen du har skickat, men det kan ta lång tid.

Hos de flesta operatörerna kan du se hur många samtal du har ringt och hur många sms och mms du har skickat genom att logga in på Mina Sidor på operatörens hemsida. Om du inte hittar informationen där kan du alltid kontakta din operatör och fråga hur du går till väga.

Är det alltid bäst att välja det billigaste abonnemanget?

Självklart är det alltid bra om man kan få ett så billigt mobilabonnemang som möjligt, men ibland kan ett lågt pris innebära vissa begränsningar. Då måste du fundera på om det billigare priset är värt det eller om du vill lägga några kronor extra på ett annat mobilabonnemang.

Det finns många mobilabonnemang som är likvärdiga men har olika pris. Ofta beror det på att den ena operatören är en stor och mer välkänd operatör medan den andra är en lågprisoperatör.

Billigare abonnemang har ofta sämre kundtjänst

Lågprisoperatörerna kan ofta erbjuda mycket bra mobilabonnemang till låga priser, men däremot brukar det finnas vissa begränsningar gällande kundtjänsten. En del kundtjänster går det inte att ringa till. I stället är chattform det enda sättet att komma i kontakt med operatören.

Vill du enkelt kunna få hjälp med ditt mobilabonnemang kan en operatör med en omfattande kundtjänst vara att föredra. Det kan däremot innebära att ditt mobilabonnemang blir något dyrare.

Tips! Jämför inte operatörernas priser förrän du vet vilka mobilabonnemang som uppfyller dina kriterier.

Hur jämför man operatörernas täckning?

Du jämför operatörernas täckning genom att titta på deras täckningskartor. Täckningskartorna hittar du på respektive operatörs hemsida. Det är väldigt viktigt att du gör detta för det spelar ingen roll om en mobiloperatör kan nå ut till 99,9 procent av befolkningen om du tillhör den 0,1 procent som inte kan använda sig av mobiloperatören.

Tänk på! En del operatörer delar nät. Det innebär att täckningen är exakt likadan hos dessa operatörer.

De operatörer som har bäst mobiltäckning i Sveriges tre största städer är Telia och Tre, medan Tele2 är sämst, det visar siffror från analysföretaget Tutela. Det är inte första gången Telia kammar hem förstaplatsen. Telia har vid flera tidigare tillfällen varit den operatör i Sverige som har haft bäst mobiltäckning i hela landet.

Tips! I jämförelsetabellen ovan kan du se vilka andra operatörer som också använder sig av Telias nät.

Hur kan jag jämföra operatörernas kundtjänst?

Du kan jämföra operatörernas kundtjänster genom att läsa våra recensioner om operatörernas kundtjänster. Du kan även själv besöka operatörernas hemsidor för att se hur omfattande kundtjänsterna är.

Mobiloperatörernas kundtjänster skiljer sig kraftigt åt. Hos en del finns det någon du kan ringa medan du hos andra operatörer får nöja dig med mejlkontakt. Om du värdesätter en bra kundtjänst med många kontaktvägar bör du välja ett mobilabonnemang hos en operatör med en omfattande kundtjänst

Vad säger kunderna om de olika operatörerna?

När det kommer till kundnöjdheten hos de olika operatörerna varierar det från år till år. Halebop, som är Telias lågprisvarumärke, har prisats för att ha Sveriges bästa kundnöjdhet av Svenskt Kvalitetsindex.

Även Hallon och Vimla har hamnat högt upp i listorna när kunderna har fått säga sitt. Tre har däremot hamnat längre ned på dessa listor men har samtidigt hamnat i topp när Daymaker har undersökt kundbemötandet i butik.

Hur ofta uppdateras informationen i jämförelsetabellen?

Vi uppdaterar informationen i jämförelsetabellen dagligen för att säkerställa att vi presenterar operatörernas senaste erbjudanden. Det gör att du kan vara säker på att den informationen som står på sidan är den som gäller när du jämför mobilabonnemangen.

Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka

Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@mobilabonnemang.se