Chili mobilabonnemang

  • Flexibelt utan bindningstid
  • Enkelt att fylla på surfmängderna
  • Ring och surfa i hela EU/EES
Fler val

Chilis mobilabonnemang för privatpersoner

6 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
149 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 1788 kr
25 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
299 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 3588 kr
Fri data
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
399 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 4788 kr

Chilis företagsabonnemang

6 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
249 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 2988 kr
25 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
299 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 3588 kr
Fri data
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
399 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 4788 kr

Chili är operatören för dig som värdesätter det enkla och flexibla

Chili är en ny operatör på den svenska telekommarknaden, som i dagsläget har mindre utbud av mobilabonnemang. Fria samtal, sms och mms ingår alltid, så det enda som skiljer de olika mobilabonnemangen åt är surfmängderna. Abonnemangen tecknas utan bindningstider, vilket gör dem flexibla och enkla att ändra om du till exempel behöver öka eller minska surfmängderna. Chilis priser ligger på ungefär samma nivå som hos de största svenska operatörerna.

Tips! Du kan själv byta abonnemangsform via den kostnadsfria appen Mitt Chili, som du laddar ner från Google Play eller AppStore.

Utbudet kan upplevas något begränsat med bara tre olika alternativ att välja mellan, eftersom det då blir lite svårare att hitta ett abonnemang som matchar just dina personliga behov och önskemål. Erbjudanden på mobilabonnemang för studenter, seniorer och barn saknas, men för företag finns nu tre olika abonnemangsformer att välja mellan.

Chili använder Tres mobilnät, där kapacitet och täckning varierar starkt beroende på var i landet man bor. I mellersta och södra Sverige är mobiltäckningen bra med snabba näthastigheter och få störningar, medan täckningen i norra Sverige är väldigt svag och på vissa platser helt obefintlig. Därför är det viktigt att du som kund kollar hur täckningen är just där du bor innan du tecknar ett mobilabonnemang hos Chili.

Chilis kundtjänst erbjuder flera olika kontaktmöjligheter, där det till exempel går att chatta, mejla och skicka meddelanden för att få support. Tillgängligheten är generös, och öppet- och svarstiderna likaså. På hemsidan finns även ett forum med vanliga frågor och svar som kan ge bra vägledning. Däremot kan man inte ringa operatören.

Fördelar

  • Inga bindningstider
  • Enkelt att ändra surfmängder
  • Tillgänglig kundtjänst

Nackdelar

  • Begränsad täckning
  • Få abonnemangsformer
  • Få erbjudanden för olika målgrupper

Chili erbjuder mobilabonnemang utan bindningstider

Chili har inga bindningstider på sina mobilabonnemang, vilket gör det enkelt att när som helst uppgradera sin abonnemangsform med mer surf eller byta till ett abonnemang med mindre surf. Det blir även enklare för dig att byta operatör om du inte skulle vara nöjd.

När det gäller uppsägningstid ger Chili något oklara besked. På hemsidan står det att företaget har tagit bort både bindnings- och uppsägningstider, men läser man de allmänna villkoren framgår det att abonnemangsavtalet kan sägas upp från båda parter med en månads uppsägningstid.

Tänk på! Dubbelkolla villkoren för uppsägningstiden hos Chili innan du tecknar ett mobilabonnemang för att vara helt säker på vad som gäller.

Chili har mobilabonnemang med fri surf

I dagsläget har Chili ett litet utbud av mobilabonnemang, där du kan välja mellan tre olika surfpaket. Fria samtal, sms och mms ingår alltid, så det som skiljer abonnemangen åt är surfmängderna. Det billigaste paketet inkluderar 6 GB surf, paketet "Kickstart" har 25 GB surf och i abonnemanget "Mest för pengarna" är det fri surf som gäller.

Chilis utbud är mycket mindre jämfört med de flesta andra operatörer, vilket kan göra det svårt att hitta ett surfpaket som stämmer överens med just dina behov och önskemål. Dock innebär Chilis slopade bindningstider att du har stora möjligheter att ändra din abonnemangsform om du upptäcker att du vill öka eller minska surfmängderna.

Tips! Om du vill byta till ett mobilabonnemang med mer surf kan du själv ändra detta i appen Mitt Chili, vilket då aktiveras omedelbart. Byter du till ett abonnemang med mindre surf justeras det vid kommande månadsskifte.

Du kan även göra en tillfällig påfyllning av surfen om den skulle ta slut. Du kan då ladda på med 2 eller 10 GB extra surf. En nackdel med Chilis mobilabonnemang är att du inte kan spara oanvänd surf till nästkommande månad.


Chili använder Tres nät

Chili har valt att samararbeta med Tre när det gäller mobilnätet, med motiveringen "snabba hastigheter och hög kapacitet". Med tanke på Tres något begränsade täckning, stämmer det bara i vissa delar av landet – främst i mellersta och södra Sverige. I landets norra delar är täckningen däremot väldigt svag, och på sina håll helt obefintlig. Surf i 4G-hastigheter är möjlig först söder om Gävle. Trots den begränsade mobiltäckningen når de ändå ut till 99 procent av befolkningen.

I de delar av landet där täckningen är bra erbjuder Tres mobilnät dock riktigt snabba hastigheter. Chilis abonnemangskunder har gett omdömen som "fritt från störningar", "bra surftäckning" och "bra täckning även på landet".

Tänk på! Kolla täckningen där du bor innan du tecknar ett mobilabonnemang hos Chili. En täckningskarta finns på Chilis hemsida.

I 3G-nätet kan du komma upp i näthastigheter mellan 3 och 17 Mbit/s, och i 4G-nätet mellan 7 och 34 Mbit/s. Är 4G+ tillgängligt kan du surfa i hastigheter på över 100 Mbit/s.

Mobilnät
Tre
Normalhastighet
7–34 Mbit/s
Täckning
99%

Chili har inga erbjudanden för barn, studenter och pensionärer

I nuläget har Chili inga speciella erbjudanden för olika målgrupper, som till exempel barn, studenter, seniorer. Däremot har de precis lanserat ett företagsabonnemang.

I jämförelse med många andra operatörer har Chili i dagsläget överlag ytterst få erbjudanden att välja mellan. Men eftersom Chili är en helt ny operatör på den svenska telekommarknaden, är det mycket möjligt att de kommer att utöka sitt utbud och sina erbjudanden allt eftersom.

Barn
Senior (+55 år)
Student
Ungdom (18-27 år)

Använd Chilis mobilabonnemang som vanligt inom EU/EES

Du kan använda ditt mobilabonnemang i princip som vanligt inom EU/EES, där du både ringer och surfar utan extra kostnader. I vissa abonnemang begränsar Chili dock volymen roaming-data du får använda inom EU/EES till det nationella priset.

Har du ett abonnemang med 6 eller 25 GB surf får du ta med dig hela mängden utomlands, och om du har abonnemang med fri surf får du ta med 25 GB utomlands. Om du planerar att använda mobilabonnemanget i länder utanför EU/EES gäller andra villkor och priser, vilket Chili gör en utförlig presentation av på hemsidan.

Ringa inom EU
Surfa inom EU

Chilis kundtjänst erbjuder flera kontaktmöjligheter

Det finns flera olika möjligheter att komma i kontakt med Chilis kundtjänst. Du kan skicka meddelanden och nå operatören via chatt, mejl och Messenger.

Kontakt via chatt och Messenger är tillgängligt på vardagar mellan klockan 08.00 och 17.00, och du kan skicka meddelanden och mejla dygnet runt. Chili utlovar svar inom 24 timmar.

På hemsidan skriver Chili att man även under helger och helgdagar hjälper till med akuta ärenden och frågor.

Chat
E-post
Facebook
Telefon

Vanliga frågor om Chili


Helena Darlöf

Skribent

helena.darlof@mobilabonnemang.se