A3 mobilabonnemang

  • Alltid fria samtal och sms
  • Ingen bindningstid
  • Bland de nöjdaste kunderna i Sverige
Fler val

A3s mobilabonnemang för privatpersoner

Abonnemang Surf Bindning Samtal SMS/MMS Kostnad
1 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 72 kr/mån
145 kr/mån
5 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 97 kr/mån
195 kr/mån
10 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 122 kr/mån
245 kr/mån
20 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 147 kr/mån
295 kr/mån
40 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 172 kr/mån
345 kr/mån

A3s företagsabonnemang

Abonnemang Surf Bindning Samtal SMS/MMS Kostnad
Företag 1 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 248 kr/mån
Företag 5 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 348 kr/mån
Företag 10 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 398 kr/mån
Företag 25 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 498 kr/mån
Företag 50 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 598 kr/mån
Visa fler prisplaner ( st)

A3 passar dig som vill ha en pålitlig operatör och snabb kundjtänst

A3 vill vara en av de mer pålitliga operatörerna på marknaden. Därför ligger deras fokus på okrångliga abonnemang och en kundservice som finns där. Alla kunder får dessutom tjänsten ID-bevakning med skydd mot ID-kapning helt gratis.

Hos A3 är det lätt att få hjälp. Kontaktvägarna är flera och du kan kontakta kundservice direkt via chatt, telefon och e-post. Chatten har öppet alla dagar i veckan och den omfattande självhjälpen via Mina Sidor dygnet runt. Kunderna är mycket nöjda också, det skvallrar deras goda omdömen på Trustpilot om.

A3 har ett brett utbud av olika mobilabonnemang, både för privatpersoner och företag. Abonnemangen passar bäst till dig som mest använder mobilen till sociala medier, vanlig surf och e-post. Nackdelen är att de inte har några riktigt stora surfpaket. Om du kollar video i mer än 1.5 timme varje dag via mobilnätet kan det vara svårt att hitta ett passande paket.
Tips! Streamar du filmer & serier dagligen bör du välja ett mobilabonnemang med fri surf.
A3 mobilabonnemang fungerar i andra EU- och EES-länder och till skillnad från en del andra konkurrenter får du ta med dig hela surfmängden på resan.
 
A3s mobilabonnemang nåt ut till 99% av Sveriges befolkning via Telenors nät och i jämförelse med andra nät är täckningen jämngod. Det är möjligtvis på landsbygden det finns rum till förbättring. Där är Telias mobilnät det klart bästa. I städerna är dock de flesta mobilnäten likvärdiga och fungerar mycket bra.

Fördelar

  • Tillgänglig kundtjänst
  • Ingen bindningstid
  • Brett utbud av olika mobilabonnemang

Nackdelar

  • Det går inte att spara oanvänd surf
  • Erbjuder inte abonnemang inkl. mobil
  • Inga erbjudanden för studenter eller seniorer

A3 erbjuder ett brett utbud av abonnemang med och utan bindningstid

A3 erbjuder ett brett utbud av olika mobilabonnemang. Alla mobilabonnemang har fria samtal och sms, så det är bara surfmängden du behöver fokusera på. Det finns totalt fem surfnivåer att välja mellan, vilket är ungefär lika många surfnivåer som många andra mobiloperatörer erbjuder.

Dessvärre är surfnivåerna inte särskilt höga. Du som surfar riktigt mycket kan få svårt att hitta något som passar dig. Baserat på surfnivåerna passar A3:s mobilabonnemang bättre till medelsurfaren och inte storsurfaren.

Du kan själv påverka priset på ditt mobilabonnemang genom att välja med eller utan bindningstid. Du kan välja en bindningstid på antingen 12 eller 24 månader. Fördelen med att välja mobilabonnemang utan bindningstid är att du på ett lättare sätt kan byta operatör om du inte är nöjd med A3.

Köp till extra surf hos A3 direkt via appen

A3 har en app som du kan ladda ned för att sköta det mesta som kretsar kring ditt mobilabonnemang. Skulle din surf ta slut kan du enkelt köpa till extra direkt via appen. Du kan även logga in på Mina sidor via A3:s hemsida.

Det finns många datamängder att välja mellan, så du kan välja den som passar dig. Den extra surfen kan du sedan använda fram till nästa månadsskifte. 

Tyvärr kan du inte spara surf, vare sig den extra surfen eller den ordinarie surfen. Det är annars en möjlighet som många andra mobiloperatörer erbjuder.

Dela surf
Spara oanvänd surf

A3 använder Telenors omfattande nät

Med ett mobilabonnemang från A3 surfar du i Telenors omfattande mobilnät. Deras nät täcker stora delar av landet. Det är framför allt det snabba 4G-nätet som håller hög kvalitet i hela landet. Vad gäller operatörens 3G-nät finns mer att önska på landsbygden och i norra Sverige.

De allra flesta i Sverige får bra täckning i Telenors mobilnät, men på landsbygden kan täckningen vara något sämre. Därför är det alltid bra om du tittar på A3:s täckningskarta innan du bestämmer dig för att skaffa ett mobilabonnemang. På täckningskartan kan du se hur bra täckningen är just där du bor och vistas som mest.

Mobilnät
Telenor
Normalhastighet
10-40 Mbit/s
Täckning
99,9%

A3 erbjuder inte några mobiltelefoner till sina mobilabonnemang

A3 är en mobiloperatör som helt valt att satsa på konkurrenskraftiga mobilabonnemang. Det innebär att det inte är möjligt att skaffa någon mobiltelefon tillsammans med abonnemanget. I stället får du köpa din mobiltelefon på annat håll.

Vill du teckna ett mobilabonnemang tillsammans med en mobiltelefon får du göra det hos någon av A3:s konkurrenter som erbjuder den möjligheten.

A3 erbjuder mobilabonnemang för företag men inte för barn, studenter och pensionärer

De allra flesta mobiloperatörerna erbjuder något förmånligt erbjudande till antingen barn, studenter eller pensionärer. A3 har dock inget sådant erbjudande.

Tillhör du någon av målgrupperna barn, student eller pensionär och vill ta del av extra bra priser på mobilabonnemang får du vända dig till en annan mobiloperatör.

A3 erbjuder däremot mobilabonnemang för företag. Om du och ditt bolag behöver ett företagsabonnemang finns det många att välja mellan hos A3. De erbjuder mängder av olika mobilabonnemang, både till fast pris och rörligt pris. 

Surfnivåerna som erbjuds är många, så de allra flesta borde kunna hitta något som passar. I jämförelse med andra företagsabonnemang kan A3 helt klart erbjuda fler valmöjligheter. Alla företagsabonnemang fungerar även inom EU och EES.

Barn
Senior (+55 år)
Student
Ungdom (18-27 år)

Enkelt att använda A3 inom EU – svårare utanför Europa

Alla A3:s mobilabonnemang fungerar utomlands inom EU och EES. Det måste de göra enligt EU:s roamingregler. Du kan använda din mobiltelefon precis som hemma utan att det kostar dig något extra. 

En del operatörer brukar begränsa surfmängden på resa i ett annat land. Det gör däremot inte A3. Du kan använda hela din surfmängd när du är på resa i ett annat EU- eller EES-land.

Tänk på! Fri roaming inom EU och EES gäller bara på en tillfällig resa. Flyttar du permanent eller spenderar en majoritet av den senaste fyramånadersperioden utomlands måste du betala mer.

Hur mycket det kostar att använda mobilabonnemanget i länder utanför Europa beror på vilket land du reser till. A3 tillämpar olika priser i olika länder. På A3:s hemsida kan du se hur mycket det kostar att använda ditt mobilabonnemang utomlands.

Ringa inom EU
Surfa inom EU

A3 har en bra kundtjänst med långa öppettider

A3:s kundtjänst är helt klart bättre än många konkurrenters. Du kan ringa, chatta och mejla till A3. Operatören är dessutom aktiv på sociala medier.

Fördelen med många kontaktvägar är att du kan välja att kontakta A3 på det sätt som passar dig bäst för tillfället.

Öppettiderna är även mycket bra. Chatten hos A3 håller exempelvis öppet under både vardagar och helger. På vardagar kan du komma i kontakt med A3 från morgon till kväll.

Chat
E-post
Facebook
Telefon

Vanliga frågor om A3


Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@mobilabonnemang.se